Ondernemersopleiding
Ondernemersopleiding
Leestijd: 1 minuut
Om het edele beroep van bakker door te kunnen geven heb ik 13 jaar lang in de avond les gegeven op de ondernemersopleiding voor bakkers van Syntra Genk. Na het leercontract krijg je nog twee jaar les in ondernemerschap. Je krijgt dus voor de helft praktijk en voor de andere helft theorie. Daarna kun je je vestigen als volwaardige brood- en banketbakker.
De lessen duurden van kwart voor zeven tot tien uur ’s avonds en ik gaf enkele avonden per week praktijklessen met een vleugje theorie over het vak. Maar op den duur werd de combinatie met mijn werk als bakker en mijn hobby’s me toch te zwaar. Ik had ook nog een gezin en ik had mijn nachtrust broodnodig, ’s morgens vroeg moest er immers weer volop gebakken worden!
Toch kan ik met een goed gevoel terugkijken op die dertien jaar, ik zie namelijk dat mijn collega’s het goed doen en dat ik ze zinnige dingen heb bijgeleerd tijdens hun bakkersopleiding.
Meer over Noël lezen?